ETT TRYGGT HUNDKÖPDet är viktigt att inte ha bråttom in i hundköpet utan  planera ordentligt och låt processen ta sin tid. 


Prata med fördel med flera uppfödare och hitta den som känns bäst för Dig! De allra flesta uppfödare erbjuder livslångt stöd och då är det viktigt att kemin mellan er stämmer.


Tips! Ställ mycket frågor till uppfödaren och be gärna om ett besök innan valparna har kommit för att personligen bekanta Dig såväl med hundarna som uppfödaren.

VALPLIVET HOS OSSVår målsättning är att föda upp rastypiska och hälsosamma individer som blir trevliga och stabila sällskapshundar.


Vi har under det senaste året börjat använda oss av "Puppy Culture" i vår uppfödning. Det är ett uppfödarprogram som i grund och botten baseras på att ge valparna en bred grund av erfarenheter som hjälper dom att växa till självsäkra och trygga individer.


Hos oss är valparna en del av familjen redan från födseln och våra två barn är med och tar hand om valparna lika mycket som vi vuxna, vilket är mycket värdefullt för den blivande familjehunden. 

NÄR VALPEN FLYTTARValparna är leveransklara från 8 vekors ålder.
Under tiden hos oss har den fått många erfarenheter och några av dessa är:

 • bad och fön
 • kloklippning
 • burträning
 • åkt bil
 • träffat andra vuxna och barn
 • rumsrenhetsträning
 • egentid med kontakt- eller hanteringsträning      

När Du hämtar Din valp har den:

 • Registreringsbevis från SKK
 • Besiktningsintyg från veterinär
 • ID-märkning med microchip
 • Livförsäkring via Agria i 2 veckor samt
  Dolda fel-försäkring i 3 år
 • Grundvaccinerats
 • Avmaskats

...och ett litet startpaket med mat, någon leksak och godis samt en filt som luktar mamma.

  FÖRDELAR MED ATT KÖPA RASHUND

  Källa skk.se

  1.

  KUNSKAP OM FÖRÄLDRARNA


  Som uppfödare i SKK:s regi följer vi de regler som SKK har och utför rasklubbens rekommenderade hälsoundersökningar inför avel. Vi sätter även stort värde på meritering av våra avelsdjur och därför utför vi BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning) samt utställningsmeriterar.

  Allt detta för att på bästa sätt säkerställa att avel sker på sunda, funktionella, friska och rastypiska individer.


  På SKK:s databaser "Hunddata" och "Avelsdata" hittar Du samlad information om bl.a. hälsoundersökningar och meriteringar på såväl föräldradjur som släktningar till dessa.


  2.

  DU VET VAD DU FÅR


  En stor fördel med att köpa en rashund är att Du som valpköpare har en större chans att få en hund med de egenskaper Du önskar eller förväntar Dig av rasen.


  Genom ett nogrannt avelsarbete och avelsutvärderingar har havanaisuppfödare förvaltat rasen i generationer och besitter därmed en stor kunskap och erfarenhet av rasen i sig.

  Det innebär att Du som valpköpare ska kunna vara trygg i kommunikationen med oss såväl inför som efter ett köp.


  3.

  BLANDRASER ÄR VARKEN FRISKARE ELLER SJUKARE


  Du har kanske hör att "blandraser är friskare/mer allergivänliga än rashundar" men det finns inte några vetenskapliga belägg för detta argument.


  Havanaisen är än idag en frisk ras och genom att köpa en renrasig havanais bidrar Du till uppfödarnas arbete att bibehålla denna fantastiska ras såsom den är.


  VILL DU VARA MED I TEAMET?


  Varmt välkommen in med Din intresseanmälan för kommande valpar!


  Skulle Du vara intresserad av eller nyfiken på att vara fodervärd och samarbeta med oss och på så sätt vara en del i vårt framtida avelsarbete?
  Hör av Dig så berättar vi mer!